Rondleiding Kazematten Waldeck

KalenderTickets nu boeken

Tussen 1575 en 1825 is aan de westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan: de Kazematten. Als mollen onder de grond hebben mensen in de 18e eeuw een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven onder de westkant van de stad. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018
Wanneer?

Diverse data

Taal

Nederlands en Engels

Niet rolstoel-toegankelijk
Toilet niet beschikbaar
Openbaar vervoer
Koud
Fotograferen toegestaan

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Maastrichtenaren hier dicht op elkaar gepakt angstige uren doorstaan terwijl zij schuilden voor de bombardementen. De rondgang geeft je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke krijgsbouwkundige monument.

Goed om te weten:

  • Je kunt je tickets vooraf online kopen, bij het Maastricht Underground loket (Luikerweg 71) of in het Maastricht Visitor Center (Kleine Staat 1). Ter plekke zijn geen tickets verkrijgbaar
  • Het vertrekpunt is bij het Waldeckbastion, gelegen in het stadspark nabij hetTongerseplein. Voetgangers vanuit het centrum volgen vanaf het Visitor Center (VVV) de bebording 'Bastion Waldeck'. Aan een kant van de grote rotonde van het Tongerseplein ligt het Waldeckpark. Loop om het vestingwerk heen. In dit park is de rode deur de ingang van de Kazematten Waldeck.
  • Het is in de kazematten 10-15 C. Denk daarom aan warme kleding.
  • Deze tocht is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Combineer twee rondleidingen en krijg 20% korting op het totaalbedrag
 

Mei 2020

In deze maand zijn geen rondleidingen beschikbaar.