Rondleiding Zonneberg incl. Museum (en Nachtwacht)

Duur ongeveer 1:45 uur
Deelnemer naar het Museum Zonneberg (advies: 12+) € 12,80

KalenderTickets nu boeken

Bezoek het Museum van de Grotten Zonneberg, uit de periode rond 1900. Hier is o.a. de recent gerestaureerde houtskooltekening van de Nachtwacht te zien.

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018

Al sinds begin 1900  is het gangenstelsel van Grotten Zonneberg een magneet voor bezoekers, maar ook voor kunstenaars die in deze periode werden uitgenodigd om prachtige houtskooltekeningen en beeldhouwwerken te maken in de wanden van de grot. Deze werken vormden destijds de rode draad van de rondleiding. Ruim honderd jaar later volgen we zoveel mogelijk de route van toen en gaan op zoek naar de diverse kunstwerken en reclame-uitingen uit die tijd. Sinds kort is er een exclusieve highlight aan de route toegevoegd die onlangs toegankelijk is geworden voor het publiek. Diep verscholen in het grottenstelsel ligt het ‘Museum’, waar werken te vinden zijn die zonder twijfel tot de verbeelding spreken. Zoals een meters lange in de mergel gekapte Mosasaurus en een houtskoolversie van de beroemde Nachtwacht op ware grootte! Deze laatste werd onlangs volledig gerestaureerd. Imposant om te zien, maar minstens even indrukwekkend is het verhaal waar de gids je met veel verve in meeneemt.  

Let op! Voorlopig is het niet mogelijk om tickets voor deze tour ter plekke te kopen. Dit kan enkel via de voorverkoop, oa. via deze website.

Augustus 2020
maandag 17 augustus
dinsdag 18 augustus
woensdag 19 augustus
vrijdag 21 augustus
zaterdag 22 augustus
zondag 23 augustus
maandag 24 augustus
dinsdag 25 augustus
woensdag 26 augustus
donderdag 27 augustus
vrijdag 28 augustus
zaterdag 29 augustus
zondag 30 augustus
maandag 31 augustus