Tweede Wereldoorlog ondergronds | Groepsuitje

Info en boeken
Bel +31 (0)43-3506262
E-mail info@maastrichtunderground.nl

Bezoek de gangenstelsels in de Sint Pietersberg waar 50.000 mensen konden schuilen, kunstschatten werden opgeslagen en werd gesmokkeld. Tijdens deze themarondleiding over de Tweede Wereldoorlog neemt een gids de groep mee zo’n 30 meter onder de grond. Twee naast elkaar gelegen gangenstelsels worden bezocht om een goede indruk te krijgen van hoe het er in de Tweede Wereldoorlog aan toe ging.

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018
Duur

2,5 uur

Aantal personen

Maximaal 15

Koud
Fotograferen toegestaan

De gids laat de schuilgelegenheid voor Maastrichtse inwoners zien. Ook de bewaarplaats voor de meest waardevolle kunstschatten van Nederland wordt bezocht. Daarvoor werd  een speciale kluis gebouwd, waar onder andere het beroemde schilderij van Rembrandt ‘De Nachtwacht’ 4 jaar lang gelegen heeft. De gids vertelt verhalen over ondergrondse smokkelroutes. Ervaar zelf hoe de Maastrichtse inwoners inventief te werk gingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om alle locaties te bereiken wordt ook zo’n 2 kilometer boven de grond gewandeld.

  • De prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers mits betaling van het minimum aantal deelnemers. Starttarief € 180,-.
  • Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. De constante temperatuur in de gangen is circa 11 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.