Rondleiding in de Grotten met privégids

KalenderTickets nu boeken

Maastricht Underground Tour. Ga met een privégids de Grotten in!

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018
Wanneer?

Diverse data (vanaf 7 dgn vooraf)

Taal

Nederlands

Niet rolstoel-toegankelijk
Parkeren beschikbaar
Koud
Fotograferen toegestaan

In een labyrint van ooit meer dan 20.000 gangen neemt een professionele gids je mee ondergronds waar in de gangen namen en tekeningen opduiken van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten. De gids zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in dit labyrint van ooit ongeveer 230 en nu nog een goede 80 kilometer aan door de mens uitgegraven onderaardse gangen. Eeuwenlang hebben de Maastrichtenaren met hun waardevolle bezittingen in tijden van oorlog een veilig heenkomen weten te vinden in de onderaardse krochten van hun St. Pietersberg. We gaan bij deze rondleiding naar binnen via de ingang van de Grotten Zonneberg.

Met een capaciteit van 50.000 personen, had een groot deel van de Maastrichtse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog de mogelijkheid om toevlucht te nemen tot de uitgestrekte gangen van dit stelsel. Een evacuatieruimte met elektrisch licht, een omroepinstallatie, een bakkerij, toiletten, kapellen, een ziekenhuis, waterpompstations en nog veel meer zijn hier ondergronds gerealiseerd, nooit volledig in werking getreden en in fragmenten en restanten nog aanwezig.

Een rondleiding met privégids is online boekbaar voor 1 tot 40 personen. Bij het online boeken geef je het aantal personen  op. Je ziet dan dat de prijs voor de eerste 15 personen altijd gelijk is, dat is het minimumtarief voor een privégids.

Voor groepen groter dan 40 personen of in een andere taal; bel s.v.p. met de groepsafdeling 043-3506262.

September 2020

In deze maand zijn geen rondleidingen beschikbaar.