Privé rondleiding Grotten Zonneberg

Duur ongeveer 1 uur
Deelnemers Privé Tour (boven 4 jr) € 108,00

KalenderTickets nu boeken

Maastricht Underground Tour. Ga met een privégids de Grotten in!

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018

In een labyrint van ooit meer dan 20.000 gangen neemt een professionele gids je mee ondergronds waar in de gangen namen en tekeningen opduiken van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten. De gids zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in dit labyrint van ooit ongeveer 230 en nu nog een goede 80 kilometer aan door de mens uitgegraven onderaardse gangen. Eeuwenlang hebben de Maastrichtenaren met hun waardevolle bezittingen in tijden van oorlog een veilig heenkomen weten te vinden in de onderaardse krochten van hun St. Pietersberg.

Met een capaciteit van 50.000 personen, had een groot deel van de Maastrichtse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog de mogelijkheid om toevlucht te nemen tot de uitgestrekte gangen van dit stelsel. Een evacuatieruimte met elektrisch licht, een omroepinstallatie, een bakkerij, toiletten, kapellen, een ziekenhuis, waterpompstations en nog veel meer zijn hier ondergronds gerealiseerd, nooit volledig in werking getreden en in fragmenten en restanten nog aanwezig.

Goed om te weten:
- Je dient je uiterlijk 10 minuten voor aanvang te melden bij het ticket-office naast Buitengoed Slavante
- Een vest, trui of jas en stevig schoeisel wordt aangeraden

 

Je betaalt voor een rondleiding met privé gids, ongeacht het aantal deelnemende personen de prijs voor het minimum deelnemers (15 personen). Elke extra persoon betaalt €7,20 bovenop deze prijs.

Juni 2019

In deze maand zijn geen rondleidingen beschikbaar.