Pop-up Museum Kazematten Waldeck

KalenderTickets nu boeken

Tussen 1575 en 1825 is aan de westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan: de Kazematten. Als mollen onder de grond hebben mensen in de 18e eeuw een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven onder de westkant van de stad. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018
Wanneer?

Diverse data

Taal

Nederlands en Engels

Niet rolstoel-toegankelijk
Toilet niet beschikbaar
Openbaar vervoer
Koud
Fotograferen toegestaan

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Maastrichtenaren hier dicht op elkaar gepakt angstige uren doorstaan terwijl zij schuilden voor de bombardementen. Het bezoek geeft je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke monument.

Nieuw: Nu geopend als Pop-Up Museum. Vanwege de COVID-19 maatregelen, is het momenteel niet mogelijk om met grote groepen onder leiding van een gids, de gangen van de Kazematten te bezoeken. Daarom openen we de Kazematten Waldeck nu als Pop-up Museum. Na een korte inleiding van de gids, loop je zelf met je huishouden door de kazematten heen. Je boekt een tijdslot, van 1 tot maximaal 6 personen, die tot hetzelfde huishouden behoren.

Oktober 2020

In deze maand zijn geen rondleidingen beschikbaar.