Ondergrondse cultuur van Maastricht | Groepsuitje

Info en boeken
Bel +31 (0)43-3506262
E-mail info@maastrichtunderground.nl

De grotten Noord vormen het decor van een ondergronds museum. Onder begeleiding van een gids maak je kennis met de meest bijzondere opschriften, tekeningen en schilderingen én de Kluis...

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018
Duur

1,5 uur

Aantal personen

Maximaal 15

Parkeren beschikbaar
Koud
Fotograferen toegestaan

Tijdens deze rondleiding door de grotten Noord nemen we langer de tijd dan tijdens de standaard rondleiding en bezoek je tevens de Rijksbewaarplaats nr. 9, beter bekend als de Kluis. Zo’n 780 kunstwerken waaronder de Nachtwacht van Rembrandt, de Stier van Potter en het straatje van Vermeer zijn hierheen gebracht. Op 24 maart 1942 kwamen de eerste kunstwerken aan, verpakt in grote kisten die in gesloten vrachtauto's waren geplaatst en hebben er opgeslagen gelegen tot het eind van de oorlog. Hoe kon men in deze vochtige omgeving zulke dure kunst bewaren? Ontdek het tijdens deze rondleiding.

  • De prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers mits betaling van het minimum aantal deelnemers. Starttarief € 162,00.
  • Maximaal 17 personen per gids. De constante temperatuur in de gangen is circa 11 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.