Maastricht Uniek Verdedigd | Groepsuitje

Info en boeken
Bel +31 (0)43-3506262
E-mail info@maastrichtunderground.nl

Hoe wordt een belangrijke vestingstad verdedigd? Beleef het zelf in Fort Sint Pieter en de ondergrondse Kazematten. Maastricht was in vroegere tijden met haar strategische ligging, een belangrijke stad.  Maar door de heuvels was het verdedigen van Maastricht geen koud kunstje. 

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018
Duur

2,5 uur

Aantal personen

Te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers

Koud
Fotograferen toegestaan

Nieuwsgierig hoe Maastricht zich vroeger verdedigde tegen aanvallen van buitenaf? Bezoek dan de twee unieke, ingenieuze bouwwerken die Maastricht als Nederlandse vestingstad uniek maken. De rondleiding start in het eeuwenoude Fort Sint Pieter dat de Noordhelling van de beroemde Sint Pietersberg een indrukwekkende aanblik geeft. De gids neemt de groep mee door de geschiedenis en laat de ins en outs van het fort zien.

Hierna volgt samen met de gids een wandeling van 20 minuten naar het Waldeckpark. In dit kleine stadspark liggen een aantal verdedigingswerken; muren met schietgaten en een hoog opgetrokken bastion. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Want dan doet de gids een rode deur open, die toegang geeft tot het ondergrondse verleden; de Maastrichtse kazematten, een uniek verrassend bouwwerk.

Note: We raden aan halverwege het programma een (koffie)pauze bij te boeken in één van de gezellige Maastrichtse cafétjes op de route. Het programma duurt dan 30 minuten langer; 3:00 uur i.p.v. 2:30 uur. Deze korte pauze wordt door de deelnemers meestal zeer gewaardeerd.

  • De prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers mits betaling van het minimum aantal deelnemers. Starttarief € 180.-.
  • Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. De constante temperatuur in de gangen is circa 14 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.