Kids Tour Kazematten | Kinderfeestje

Duur ongeveer 1 uur
Deelnemers Kids Tour Kazem (max 15 kids en 2 volw) € 86,50

KalenderTickets nu boeken

Een leerzame maar ook spannende rondleiding in de Kazematten. Ontdek samen met de gids het donkere labyrint van gangen in het eeuwenoude verdedigingsstelsel onder de grond in Maastricht!

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018

Ontdek het donkere labyrint van gangen in het eeuwenoude verdedigingsstelsel onder de grond in Maastricht! Tussen 1575 en 1825 is er onder de stad een netwerk van gangen en mijngalerijen ontstaan dat we de Kazematten noemen. In het verleden werden deze gangen tijdens een belegering gebruikt om de vijand onverwachts van onder de grond uit te verrassen. Ook werd deze unieke locatie gebruikt als schuilplek tijdens WOII en tijdens de Koude Oorlog als veilige plek tegen atoomaanvallen. Zo leer je dit unieke ondergrondse verdedigingsstelsel en deze buitengewone manier van verdedigen in vroegere tijden beter kennen.

Goed om te weten:

  • Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
  • Er kunnen maximaal 15 kinderen en 2 volwassenen mee per tocht.
  • Denk aan warme kleding en schoenen die vies mogen worden.
  • Je dient je uiterlijk 10 minuten voor aanvang te melden bij de Kazematten Bastion Waldeck (Adres: Waldeckpark, nabij Tongerseplein).
  • Iedere deelnemer dient een zaklampje mee te nemen. Deze tocht is gedeeltelijk ondergronds en de enige lichtbron is de zaklamp. Er zijn ter plaatse geen zaklampen te verkrijgen.
Juni 2019

In deze maand zijn geen rondleidingen beschikbaar.