Kids Tour Grotten Noord | Kinderfeestje

KalenderTickets nu boeken

Een leerzame maar ook spannende rondleiding in de grotten van de St. Pietersberg. Ga samen met de gids op ontdekkingstocht naar tekeningen en opschriften op de wanden.

Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2018 Certificaat van uitmuntendheid 2018
Wanneer?

Diverse data (vanaf 7 dgn vooraf)

Taal

Nederlands

Koud

Zet je zintuigen op scherp, want tijdens deze Kids Tour ga je even ‘back to basic’. Geen licht, geen geluid, geen straling, geen tijdsbesef. Ben je tussen de 8 en 12 jaar en durf jij een ondergronds avontuur aan te gaan in de Noordelijke Grotten van Maastricht? Ga dan op ontdekking in de Sint Pietersberg waar een labyrint van ruim 20.000 gangen verscholen zit. Een professionele gids zorgt ervoor dat je niet verdwaald in dit doolhof van zo’n 80 kilometer aan door de mens uitgegraven gangen. Op de wanden duiken namen en tekeningen in houtskool op van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten om mergel als grondstof te winnen. Deze tocht is doorspekt met spannende verhalen, kortom; durf en fantasie vereist!

Goed om te weten:

  • Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
  • Je mag met maximaal 15 kids en minimaal 2 volwassenen deelnemen aan deze tocht.
  • Je dient je uiterlijk 10 minuten voor aanvang te melden bij het vertrekpunt (Adres: Fort St. Pieter, Luikerweg 80, Maastricht)
  • Een vest, trui of jas en stevig schoeisel wordt aangeraden.
  • Iedere deelnemer dient een zaklamp mee te nemen. Deze tocht is ondergronds en de enige lichtbron is de zaklamp. Er zijn ter plaatse geen zaklampen te verkrijgen.
September 2020

In deze maand zijn geen rondleidingen beschikbaar.