Open Monumentendag & 75 jaar bevrijding

In het weekend van 13-14-15 september is het niet alleen Open Monumentendag, Maastricht viert ook 75 jaar bevrijding! Maastricht Underground organiseert een aantal speciale thema rondleidingen. Deze bieden we gratis aan. Via deze pagina kan je reserveren. Reserveren is noodzakelijk!

Op 14 september 2019 is het 75 jaar geleden dat Maastricht werd bevrijd. Wist je dat er in de Grotten Zonneberg én in Kazematten grote ondergrondse schuilkelders waren? Vlak voor de bevrijding hebben vele inwoners hier gebruik van gemaakt. In de Grotten Noord werd 30 meter onder de grond een Kluis gebouwd. Bekende Nederlandse kunstschatten werden er bewaard. Onder andere Rembrandts Nachtwacht heeft hier het grootste gedeelde van de oorlog doorgebracht.

We organiseren speciale thema rondleidingen:
Let op, deze tours zijn helaas niet rolstoel toegankelijk 

 • Op 13 september gaan we om 18:00 én om 19:00 naar de Kluis (Rijksbewaarplaats) in de Grotten Noord.
  Klik hier om tickets te reserveren
   
 • Op 14 september gaan we om 10:00 de Grotten Zonneberg in. Met een speciale rondleiding die helemaal in het teken staat van het schuilen in de grot en de bevrijding.
  Klik hier om tickets te reserveren
   
 • Op 16, 17 en 18 september gaan we om 19:00 de Kazematten Waldeck in. Deze rondleiding gaat over de publieke schuilkelder in de Kazematten.
  Klik hier om tickets te reserveren

kluis