Kazematten Waldeck

Ze bevinden zich onder de grond en werden speciaal gegraven om Maastricht tegen indringers te verdedigen. Nee, het zijn niet de grotten, maar de kazematten! Tunnels die tijdens belegeringen van de stad door soldaten werden gebruikt om de vijand ondergronds te ‘verrassen’.

In het gemoedelijke Waldeckpark kom je tijdens een stadswandeling al een aantal bovengrondse verdedigingswerken tegen. Maar er is nog meer! Daar kom je al snel achter wanneer onze official Maastricht guide de rode deur voor je opent. Deze biedt namelijk toegang tot een ondergronds gangenstelsel dat zó uitgebreid is dat het dit Kazematten netwerk uniek maakt in Nederland. Uniek ook omdat de Maastrichtse Kazematten niet alleen een functie hadden als schuilkelder, maar ook omdat dit de enige plek in Nederland is waar daadwerkelijk ondergronds oorlog werd gevoerd. Vanwege grondwater is dat op andere plekken in Nederland niet mogelijk. Beide functies hebben de nodige indrukwekkende sporen nagelaten die nog goed te zien zijn.

Laat je meevoeren door de verhalen van onze local guide, naar een tijd vol durf en moed. Ben je zelf ook avontuurlijk aangelegd? Boek dan de Avonturentocht d'Artagnan of de Mission Undergound en beleef een spannend uitje in een labyrint van gangen!